Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Abcesul dentar: cauze, simptome si remedii naturiste

Abcesul dentar este un termen comun folosit pentru a descrie o infecție la rădăcina unui dinte sau între dinte și gingie. Acesta este, de obicei, cauzat de bacteriile care intră în dinte printr-o cavitate dentară sau fisură și se răspândesc până la vârful rădăcinii. Acest lucru duce la durere, inflamație și apariția unor pungi de puroi.

Cauze

În cele mai multe cazuri, un abces dentar este cauzat de cariile dentare severe sau de afecțiuni gingivale (gingivita). În plus, igiena dentară deficitară și o dietă bogată în zahăr, carbohidrați sau produse alimentare lipicioase crește riscul de a dezvolta această afecțiune.

Simptome

Pulsația și durerea ascuțită de dinți este un simptom comun al abcesului dentar. Alte semne și simptome ale abcesului dentar includ durere în timpul alimentației, sensibilitate crescută la alimentele calde sau reci, respirație urât mirositoare, umflarea obrazului, gingii roșii și dureroase, dificultate în deschiderea gurii, dificultăți la înghițirea alimentelor, umflarea ganglionilor limfatici ai maxilarului, febră și disconfort general.

Dacă afecțiunea este lăsată netratată, infecția se poate răspândi la nivelul osului care susține dintele și poate duce la complicații grave care pot pune viața în pericol. Uneori, ca urmare a infecției, nervul din rădăcina dintelui moare, astfel reducându-se durerea. Cu toate acestea, nu înseamnă că abcesul s-a vindecat, deoarece infecția poate distruge țesutul continuând să se răspândească.

Dacă aveți simptomele unui abces dentar, consultați medicul stomatolog cât mai curând posibil.

Tratamente naturiste pentru abcesul dentar

Ca tratament adjuvant, puteți încerca unele remedii naturale acasă, pentru a ajuta organismul în lupta împotriva infecției și a atenua simptomele. Iată câteva dintre acestea:

Usturoiul are proprietăți anti-inflamatorii și conține antibiotice naturale care îl fac extrem de eficient în tratarea abcesului dentar. Puneți un cățel de usturoi proaspăt în gură și zdrobiți-l cu dinții. Mestecați până când durerea dispare. Scuipați și clătiți gura cu apă caldă.

Uleiul de cocos poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata un abces dentar sau gingiile dureroase. Acesta ajută la eliminarea toxinelor din cavitatea bucală. Luați o lingură de ulei de nucă de cocos extra-virgin în gură. Clătiți gura timp de cel puțin 15 minute. Nu-l inghițiți. După 15 minute, scuipați-l afară și clătiți gura cu apă caldă. Repetați procesul de două ori pe zi, timp de aproximativ o lună pentru rezultate pozitive. Faceți acest lucru pe stomacul gol.

Ceaiul negru. Un plic de ceai negru este un alt bun remediu pentru un abces. Ceaiul conține taninuri care ajută la reducerea durerii și inflamației. În plus, conține antioxidanți care ajută la lupta împotriva infecțiilor. Se înmoaie un sac de ceai negru în apă caldă timp de câteva minute. Scoateți-l din apă, stoarceți-l și puneți punga de ceai pe dintele afectat. Lăsați-l acolo timp de câteva ore sau peste noapte. Se clătește gura cu o soluție caldă cu apă sărată. Se repetă procedura o dată pe zi, timp de câteva săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *