Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

7 metode cu ajutorul cărora nu vei mai tuși noaptea

Tusea pe timp de noapte poate fi extrem de enervantă. Cheia reușitei este calmarea gâtului și a căilor respiratorii sensibile înainte de a merge la culcare.

1. Beți ceai din plante cu miere. Făceți-vă un obicei din a bea o cană de ceai înainte de culcare. Orice lichid cald poate ajuta la ruperea mucusului și eliminarea simptomelor de tuse.

2. Verificați umiditatea camerei. Umidificatoarele ajută la ameliorarea tusei în cazul în care aerul din cameră este uscat. Dar prea multă umiditate în dormitor menține tusea, deoarece acarienii de praf și mucegai se dezvoltă în aerul umed.

3. Pregătiți-vă noptiera. În cazul în care tusea se manifestă târziu în noapte, tot ce ai nevoie lângă pat este un pahar cu apă, medicamentele de tuse sau picături sau orice altceva care vă poate ajuta. Cu cât opriți mai repede un acces de tuse, cu atât mai bine. Tusea irită căile respiratorii în mod continuu, lucru care poate prelungi problema pe timp de noapte.

4. Păstrați un așternut curat. Dacă tușiți și sunteți predispus la alergii, aveti grijă ca așternutul să fie bine aerisit. Acarienii de praf sunt un factor declanșator de alergii. Pentru a scăpa de ei, în fiecare săptămână se spală așternutul în apă fierbinte.

5. S-a descoperit că mierea este mai eficientă pentru calmarea tusei decât medicamentele. Este un emolient bogat, cu o vâscozitate ridicată și lipicioasa, care acoperă și linișteste membranele mucoase iritate. Grație unei enzime, are proprietăți antibacteriene, ceea ce ajută la scurtarea perioadei de tuse dacă aceasta este cauza unei boli bacteriene.

6. Rădăcina de lemn dulce este în același timp și expectorant și emolient, liniștește căile respiratorii, relaxează și subțiaza mucoasa și relaxează congestia. Aceasta poate ușura, de asemenea, orice inflamație iritantă a gâtului. Conținutul său principal, glicirizina, care este de 30-50 de ori mai dulce decât zaharoza (zahărul de masă), inhibă enzima beta hidroxisteroidului de dehidrogenază. Această enzimă reglementeaza accesul glucocorticoizilor (un hormon steroid) la receptorii de steroizi și incetinește conversia de cortizon. Acest lucru crește efectul de cortizol și reduce inflamația.

7. De asemenea, un remediu popular pentru gâtul inflamat este apa sărată care prin osmoză poate ușura disconfortul cauzat de tuse și durerea în gât. Atunci când concentrația de sare este mai mare în afara celulelor din membranele mucoase, apa curge din celule pentru a echilibra problema. Când apa părăsește celulele, umflătura se reduce și disconfortul scade. Dacă aveți o tuse care este asociată cu un țesut inflamat, apa cu sare este un bun remediu. Acesta poate ajuta, de asemenea, la dislocarea flegmei și la expectorarea acesteia cu ușurință.

Categorised in: Remedii naturale diverse, Tratamente pentru afectiuni respiratorii, Tratamente pentru gripa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *