Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

4 metode prin care sa elimini tusea

În niciun fel tusea nu este ceva distractiv. Medicamentele convenționale contra tusei pot fi slabe, făcându-vă să vă simțiți ca un zombie beat și somnoros. Cu toate acestea, puteți vindeca tusea fără a recurge la siropuri cu halucinogene disociative în conținut, cum ar fi dextrometorfanul. Puteți lua în considerare faptul că alegerea unor tratamente naturale contra tusei vor fi mult mai benefice pentru organism.

1. Dieta
Alegeți o dietă bogată în alimente integrale cu o mulțime de fructe și legume crude. Evitați alimentele care produc mucus, cum ar fi zahărul, alimentele sărate, produsele lactate și amidonul. Sucul cald de ananas amestecat cu două lingurițe de miere este un sirop excelent pentru tuse, eficient și natural. Un alt remediu popular este presărarea a unui praf de piper pe o jumătate de lămâie.

În afara alimentelor benefice pentru ameliorarea tusei, este important să știți ce alimente trebuie evitate. În primul rând, trebuie înlocuite toate produsele alimentare conservate și prelucrate cu alimente naturale. Trebuie, de asemenea, evitate alimentele care vă pot agrava starea: înghețatele, băuturile carbogazoase și alimentele acre, cum ar fi oțetul și murăturile.

În cele din urmă, ar fi mai bine să se evite carnea roșie, în măsura în care este posibil, deoarece produce un stres inutil asupra sistemului digestiv. În cazul în care tusea persistă sau devine mai accentuată în timp sau dacă aveți febră, mergeți la medicul specialist cât mai repede posibil.

Atunci când vă luptați cu o tuse enervantă, aveți nevoie de multe lichide în organism. Tusea usucă gâtul, ceea ce poate crește iritația. Consumul de lichide de toate tipurile, în special apa, sucul proaspăt de fructe, ceaiurile și cofeina, pot ajuta la ameliorarea tusei.

2. Suplimente naturale
Suplimentele cu zinc pot calma tusea, dar aveți grijă să nu cumpărați picături de tuse care conțin zahăr care, de fapt, irită tusea. Vitamina A, vitamina C, bioflavonoidele, vitamina E și acidul folic sunt substanțele nutritive utile în combaterea tusei. Asigurați-vă că luați aceste multivitamine zilnic. Consumați alimente cum ar fi usturoiul, oregano, ceaiul verde, ghimbirul sau ardei gras roșu pentru stimularea sistemului imunitar și menținerea unui organism puternic.

3. Plante
Podbalul, ungurașul, nalba și lumânărica sunt plante aromatice, care calmează tuseă atunci când sunt consumate sub formă de ceai. Ceaiul de podbal, în special, ajută la ameliorarea tusei iritante.

4. Mediul înconjurător
Nu fumați și nu permiteți altora să fumeze în jurul vostru. În cazul în care faceți naveta cu bicicleta sau pe jos într-o zonă extrem de poluată, este recomandat să purtați o mască de aer, filtrantă. Aveți un atac de tuse convulsiva de fiecare dată când folosiți produse de curățat? Încercați să folosiți detergenți naturali.

Categorised in: Tratamente pentru afectiuni respiratorii, Tratamente pentru gripa, Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *